Ensimmäiset koulukilpailut TS Ratu 30.9.2012

Aurinkoisena sunnuntai-aamuna monen sadepäivän (ja sadeyön) jälkeen suuntasimme Janitan ja Ohikulkijan kanssa Ratun tallille Lietoon. Ratun tallilla on todella hienot puitteet ja tämä olikin kerännyt paljon osallistujia, lähtöjä oli yli 80.  Osallistujamäärästä johtuen luokkien järjestystä oli muutettu ja kisaa käytiin samanaikaisesti kahdella radalla. Tämän vuoksi “jouduin” ratsastamaan ensin helpon B:n radan. Olin luokassa ensimmäinen lähtijä ja neuvotellut hyvissä ajoin stewardin kanssa, että koska rataa ei pääse kiertämään, saisin mennä radalle näyttämään aitoja  noin viisi minuuttia ennen luokan alkua… kyseessä oli 4-6 vuotiaille avoin luokka.

Kuitenkin viime hetkellä sanottiin, että jokaiselle annetaan tasapuolisesti 1,5 minuuttia aikaa radan sisäpuolella. Kun sitten pääsin aitojen sisäpuolelle, ehdin vain ravata tuomaripäätyyn ja ratsastaessani siinä volttia, soi torvi jo lähdön merkiksi. Se siitä rataan tutustumisesta :-)

Ohikulkija oli odotuksiin nähden erittäin fiksu, mutta kyllä se kuitenkin hieman jännitti. Ei mennyt ihan kaikkiin kulmiin ja tuli jonkin verran rikkeitä, vaihtoi laukan lävistäjällä yms. Myös pari kohtaa radasta olivat sellaisia, että tiesin niiden olevan vähän liian haastavia: pysähdykset siten ettei muoto aukea (herkkä peruuttamaan) keskiravi keventämättä (nostaa helpolla laukan) siirtyminen laukasta käyntiin (ei ole tehty)  Jo etukäteen olin jo päättänyt etten edes yritä välittää näistä.   Näistä tulikin arvosteluun neloset, joten siihen nähden olin prosentteihin hyvinkin tyytyväinen. Saimme prosentteja 58,4. Tuomari oli hyvä, koska antoi paljon palautetta ja skaala pisteissä oli suuri.

Tunnin päästä oli sitten toisen luokan vuoro. En itse jännittänyt enää ja Oharistakin alkoi suurin jännitys haihtua. Ensimmäiseen verkkaan verrattuna se oli rennompi ja liikkui takapäästä/selästä, kun se vielä ekassa luokassa oli  jännittynyt ja paljon kädellä. Luottavaisin mielin lähdin radalle ja päätin ratsastaa vähän enemmän riskillä mm. temmonvaihteluissa ja pysähdyksessä. Ja olin kyllä TOSI tyytyväinen rataan. Saatiin prosenteiksi 65,25% ja tällä tuloksella sijoitus oli kuudes. Saatiin ruusuke, kun yli 30 lähtijästä palkittiin kahdeksan.

Muutenkin olin niiiin tyytyväinen hevoseen. Se oli kisapaikalla todella fiksusti ja mm. seisoi kopissa rauhassa heiniä syöden melkein kaksi tuntia. Ihana heppa!

SDHD-053

SDHD-0332

c Janita Ristikankare

Kiitos Janitalle kisahoitajana toimimisesta!