Kisoissa Hessi-tallilla

Muutaman tehokkaan kevätratsastuskuukauden jälkeen alkoivat palaset (lähinna laukka) olla siinä mallillaan, että uskaltauduin ilmoittautua jälleen kisoihin. Seurakisat eivät natsanneet kalenterin kanssa, niin meni syteen taikka saveen maksoin alueluvan ja hevosen vuosimaksun. Eilen kävimme sitten suomenhevosten kummajaisissa Urjalassa.

Ratsastin kaksi helpon C:n luokkaa, C-merkin kouluohjelma ja helppo C:1. Tällä kertaa Ohikulkija oli kisapaikalla aika jännittynyt ja kyttäili kaikkea. En tajunnut varata verryttely/tutustumisaikaa riittävästi (noin 30 min). Verkassa menin pääosin käyntiä ja vähän ravia, tarkoituksella en ottanut yhtään laukkaa…Minulla oli tunne radalle mennessäni, ettei se ole vielä ollenkaan avuilla ja tuomaripääty oli tamman mielestä hirvittävä. Kaikenkaikkiaan rata oli kuitenkin ihan ok ja ilman rikkeitä. Olin kolmanneksi viimeisin lähtijä, ja ihmetys olikin suuri, kun meidät kuulutettiin palkintojenjakoon, viidenneksi. Jei! (Prosentteja 62,250%) Laukkaosuuksista oli tullut 7 ja 7,5 ja hevosta kehuttiin näyttäväksi, raamikkaaksi, potentiaaliseksi. Mistä meinasin lentää pyllylleni oli kommentti; ratsatsa ravissa rohkeammin eteen !!!

Kuvat Nette Julin

132
Kohti tuomaripäätyä. Jännittää…

013

välillä ylämäkeen

0446

laukoista tuli seitsemän

0456

0801

palkintojenjaossa ruohotupsut suupielessä

Välissä oli Oharilla puolen tunnin ruokatauko, ja sen jälkeen aloitin verkkaamaan jälkimmäiseen rataan. Verkkasin nyt vähän enemmän ja  myös laukkaa sekä ratsastin vähän rohkeammin eteen kuten ensimmäisen radan arvostelleet tuomarit kehoittivat.  Tamma tuntui todella hyvältä verryttelyssä, etenkin laukassa….Toki siirtymisissä ajoittain vahvalta, kuten siinä aina käy, kun laukassa kuumuu.  Sitten radalle. Laukannostot tuomaripäädyssä menivät pipariksi, ja rata oli loppuosaltaan vähän kiireinen, mutta muuten mielestäni ihan ok. Jälkeenpäin ajateltuna tämä oli todella paljon vaikeampi rata meille. Siinä oli molemmat laukannostot KÄYNNIN KAUTTA pelottavasta tuomaripäädystä sekä molemmat siirtymät laukasta raviin suoralla uralla. (ei ennen kulmaa kuten yleensä)  Lisäksi laukat olivat radana alkupäässä  ja laukan jälkeen oli käyntiosuus. En silti tajunnut, että rata meni aivan niin piloille, kun tuomariarvosanat kertoivat. Prosentit oli vain 55,5% ja monta arvosanaa oli alle viiden eli ala-arvoista. “Jyrää kädelle”  “Kättä vasten”,  “jännittynyt käynti”… Plah.

098

verryttelyssä

098

eteenpäinajatusta “vähän” liikaa….

Kaikenkaikkiaan olin kuitenkin tyytyväinen kisapäivästä. Tamma matkusti hyvin ja oli rauhassa traileri-alueella. Verkassa se keskittyi, vaikka oli todella paljon muita hevosia ympärillä laukkaamassa ja radallakaan olisi voinut olla vielä paljon jännittyneempi. Kiitokset kisahoitaja Nettelle avusta ja kuvaamisesta.